Zbyly vám v lednici buřty po poslední grilovačce s přáteli, buřtguláš není zrovna vaše oblíbené jídlo a s utopenci se vám dělat nechce. Co s …
Recepty
Tip na večeři: chutné bramborové placky
Bramborové placky neboli lokše mají v našich zemích dlouhou historii, jejich původ sahá pravděpodobně až do 18. století. Bylo to typické jídlo pro chudinu – …
Polévka česnečka – všichni si ji zamilují
Česnečka, tedy polévka plná česneku má v naší kuchyni zvláštní místo. Dokáže vás totiž spravit, ať už jste se večer pokazili čímkoliv. Postaví vás na …
Připravte chutnou dýňovou polévku
Tykev obecná je rostlina, jejíž plody, zvané dýně, konzumujeme v mnoha úpravách, jak na sladko, tak na slano. Tato typicky oranžová zelenina z řádu tykvovitých …
Recept na domácí tiramisu
I domácí tiramisu by mělo být připraveno z originálních ingrediencí, nikoliv z různých náhražek, jako je pomazánkové máslo či zakysaná smetana. A co jsou ty …
Skvělá hrníčková bábovka
Bábovka patří tradičně k nejoblíbenějším českým moučníkům. Pečeme ji při slavnostních příležitostech, pro návštěvy i jen tak ke kávě. Občas si dáme záležet a pustíme …
Domácí cheesecake
Cheesecake zná skoro každý, ale víte, že jeho původ je až ve starověkém Řecku? Až za opravdu dlouhou dobu přivezli tento oblíbený tvarohový dezert přistěhovalci …
Recept – Připravte si nepečený dort s ovocem
Dezerty máme rádi, ale občas se nám do pečení prostě nechce. Pro ten případ máme jistě všichni v rodinné kuchařce nějaký ten nepečený dortík z …
Recept – Zapečená brokolice
Pro někoho je oblíbenou lahůdko, někdo ji naopak vůbec nemá rád. Řeč je o brokolici, jedné z nejzdravějších zelenin vůbec. Brokolice patří mezi zeleninu brukvovitou …
Příprava domácích palačinek
Je docela překvapivé, kolik mladých hospodyněk přiznává, že vlastně vůbec neumí připravit palačinky. Takové ty slaboučké a přesto vláčné, s lehce křupavým okrajem. Buď se …