Dobrých není nikdy dost a proto je na čase rozšířit vaší kuchařku o nové netradiční recepty na pomazánky z olomouckých tvarůžků. Olomoucké tvarůžky jsou známé …
Recepty
Nakládaná červená řepa: Jednoduchá příprava
Snad každý ví, že červená řepa je velice zdravá a pro organismus prospěšná. Řepa má detoxikační účinky, zlepšuje činnost mozku a má pozitivně ovlivňuje kardiovaskulární …
Krtkův dort: Chutný kakaovo banánový dezert
Kdo by neznal krtkův dort. Hlavně u dětí je oblíbený především svým tvarem, a to díky horní kakaové vrstvě, která má připomínat krtinec. Vyzkoušejte ten …
Extra čokoládové muffiny: Oblíbený recept s extra čokoládou
Variant receptů na muffiny je opravdu nespočetné množství. Základní recept je velmi prostý, ale dochutit si jej můžeme snad miliony způsoby. Ať už tím, že …
Rychlá hrnková bábovka – Bleskový recept který si zamilujete
V každé čerstvě upečené bábovce je kus nostalgie. Je vzpomínkou na nedělní odpoledne u babičky, svátečně prostřený stůl a křehký čajový servis. Je milým zastavením …
Co je raw strava, čím se vyznačuje a jaká jídla obsahuje
Raw strava (neboli syrová či živá strava) není až zase taková novinka, jak by se na první pohled zdálo. Už v roce 1897 představil myšlenku …
Jak grilovat zeleninu, aby neztratila svou chuť
Grilovaná zelenina je výtečnou přílohou k masu nejen grilovanému, ale i pečenému či dušenému. Ovšem jíst se dá i samostatně jako hlavní chod. K nejoblíbenějším typům zeleniny …
Špenátové gnocchi: Zdravá těstovinová pochoutka
Asi znáte bramborové gnocchi, které jsou běžně k dostání ve většině supermarketů. Dají se kombinovat se smetanovo-sýrovou omáčkou, kuřecím masem, můžete si je dár i …
Jak na pečený hermelín v troubě?
Taky patříte k těm, kdo jako první z grilu berou rozpečený hermelín? A kdo se celou zimu těší na to, až s prvními teplými dny …
Polenta: Jak ji správně připravit a využít v kuchyni?
Italové polentu milují. Je to jejich kulinářské zlato a dokáže jim plně nahradit jakékoliv pečivo. Dokážou z ní udělat pizzu, dát ji do koláčů, připravují …