Domácí prevence proti nachlazení

S blížící se zimou začíná být téma domácí prevence proti nachlazení stále ožehavější. Nikdo z nás netouží po ucpaném nose, škrábání v krku, bolesti všech svalů těle hlavu nevyjímaje. Jestliže se děsíte výkyvů teplot a máte strach, že si to vaše zdraví nepěkně odskáče, pak jste tady správně. Rozhodli jsme se zamyslet se nad tím, co by mohlo fungovat jako domácí prevence proti nachlazení a pátrali jsme i v radách našich babiček.

Domácí prevence proti nachlazení

Chcete-li udělat něco pro své zdraví, pak vás určitě zajímá, čím podpořit imunitu a jak pomoci vašemu tělu, aby se lépe vypořádalo s bakteriemi, které na vás číhají doslova na každém kroku.

  • Cibulový čaj

    Cibulový čaj je klasika, kterou moc dobře zná snad každá babička. Možná vám to na poprvé nezachutná, ale jako vitamínová bomba pro vaše zdraví je to dobré. Cibulový čaj si připravíte tak, že dvě cibule oloupete a pokrájíte, zalijete půl litrem vody a přivedete k varu. Necháte vařit 15 minut, scedíte a osladíte medem.

  • Solná sprcha

    Sůl je skvělým pomocníkem nejen v kuchyni, kde se bez ní neobejdeme. Pomoci nám může i ve chvílích, kdy bojujeme s rýmou. Jak? Smíchejte 3 lžíce soli s 4 dcl vlažné vody, dobře zamíchejte a nalijte si mističky, nad kterou se nahněte, jednu dírku ucpěte a druhou natáhněte roztok. Opakujte i s druhou dírkou. Slaná voda uvolní hlen, který se vám nahromadil v dutinách.

  • Medvědí mléko

    Skvělou volbou na začátek nachlazení, na které si navíc i díky alkoholu dokonce i pochutnáte, je medvědí mléko. To si připravíte ohřátím 200 ml mléka s panákem rumu a 2 lžícemi medu. Promícháte a vypijete. Nepřehánějte to, stačí 2 sklenice denně.

  • Křen s medem

    Kombinace, která vás asi po chuťové stránce příliš neosloví, ale pro její skvělé účinky ji prostě zmínit musíme. Celé kouzlo se ukrývá ve směsi vyrobené smícháním křenu s medem, kterou si budete dávkovat během dne – 3-5x denně jednu lžičku podle toho, v jakém stavu se budete nacházet.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *