Recept – Připravte si nepečený dort s ovocem

Dezerty máme rádi, ale občas se nám do pečení prostě nechce. Pro ten případ máme jistě všichni v rodinné kuchařce nějaký ten nepečený dortík z piškotů a s ovocem. Krém se obvykle připravuje ze zakysané smetany, ale je řada dalších možností.

Dnešní recept na nepečený dort s ovocem je z tvarohu a smetany. Jeho jemná, osvěžující chuť ho tak nějak předurčuje k přípravě pro letní pohoštění, už jen proto, že v té době je nejvíc ovoce, které se na přípravu takového dortu hodí. Skvěle chutná s jahodami, borůvkami či malinami, samozřejmě se ale dá použít i jiné ovoce, třeba broskve, banány nebo mango.

Nepečený dort s tvarohem a ovocem

Na tento skvělý dort si připravte následující suroviny:

  • cukrářské piškoty
  • kulaté dětské piškoty
  • 750 g tvarohu
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 2 vanilkové cukry
  • 4 lžíce moučkového cukru (nebo alternativní sladidlo podle chuti)
  • cca 500 g ovoce (větší pokrájejte na kousky, ale ponechte si pár kousků vcelku na ozdobu)
  • čokoláda nebo kakao na zdobení

Postup:

Do velké mísy dejte tvarohy, smetanu, vanilkový i moučkový cukr a šlehačem vyšlehejte do hladkého krému. Na dno dortové formy rozložte kulaté piškoty, boky vyložte dlouhými cukrářskými piškoty. Piškoty můžete pokapat ovocnou šťávou, ale není to nezbytné. Navrstvěte na ně část tvarohové směsi, posypejte ovocem a zase položte vrstvu piškotů. Pokračujte střídáním vrstev, přičemž poslední vrstva bude tvarohový krém. 

Dort dejte do ledničky vychladit, nejlépe přes noc, aby pěkně ztuhnul. Před podáváním dozdobte ovocem i navrchu, nebo ho můžete polít rozpuštěnou čokoládou či posypat čokoládovými hoblinkami nebo jen kakaem. Například při použití banánů, vypeckovaných višní nebo sladkých zralých hrušek, je kombinace s čokoládou opravdu fantastická. Také jahodový dort je výborný s čokoládou, zkuste ale pro změnu čokoládu bílou.

Doporučené články