Dobrých není nikdy dost a proto je na čase rozšířit vaší kuchařku o nové netradiční recepty na pomazánky z olomouckých tvarůžků.
Olomoucké tvarůžky jsou známé především pro svou specifickou vůni a výraznou chuť. Tvarůžky, syrečky nebo také tvargle – pokud patříte mezi jejich milovníky, tak dnešní článek plný receptů pomazánek připravených z olomouckých tvarůžků bude věnován právě vám. Pomazánky tentokrát ocení i lidé, kteří se stravují zdravě nebo drží redukční dietu, protože syrečky mají velmi nízký obsah tuku a dodávají tělu plnohodnotné bílkoviny.
Recept na tvarůžkovou pomazánku
Suroviny
- 40 ml mléka
- jarní cibulka
- 80 g olomoucké tvarůžky
- 80 g odtučněný tvaroh
Postup
Olomoucké tvarůžky spolu s odtučněným tvarohem rozmačkáme, přilijeme mléko a počkáme dokud se nevsákne. Jarní cibulku nadrobno nakrájíme a vmícháme do připravené směsi. Necháme odležet v lednici do druhého dne.
Recept na pivní tvarůžkovou pomazánku
Suroviny
- 80 g olomoucké tvarůžky
- 50 g máslo
- 60 ml pivo
- 1 lžička mletá sladká paprika
- 1 ks cibule
- 1 lžíce plnotučná hořčice
- 200 g tučný tvaroh
- sůl
- drcený kmín
Postup
Smícháme olomoucké tvarůžky s tvarohem, máslem, pivem a hořčicí. Cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme spolu s drceným kmínem, mletou sladkou papriku a solí. Necháme odležet v lednici do druhého dne.
Recept na tvarůžkovou pomazánku s vejci
Suroviny
- 2 lžíce tatarská omáčka
- 80 g olomoucké tvarůžky
- 1 ks cibule
- 2 ks vejce natvrdo
- 1 lžička plnotučná hořčice
- sůl
- mletý černý pepř
Postup
Nejprve si uvaříme vejce natvrdo, oloupeme je a nakrájíme na drobno. Olomoucké tvarůžky rozmačkáme a smícháme s nakrájenými vejci. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli. Vmícháme tatarskou omáčku, hořčici, osolíme a opepříme. Necháme odležet v lednici do druhého dne.
jr2gn3
ojmlk0